Voorkom belastingrente, verzoek tijdig om een voorlopige aanslag

Moet u naar verwachting over het jaar 2021 nog inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betalen?

Zorg dan dat er zo spoedig mogelijk een voorlopige aanslag wordt aangevraagd. Hiermee bespaart u namelijk belastingrente.

Voorkom belastingrente

Met betrekking tot aanslagen inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting rekent de Belastingdienst vanaf 1 juli 2022 belastingrente. Voor de inkomstenbelasting is het tarief 4% en voor de vennootschapsbelasting zelfs 8%. Deze tarieven zijn, gezien de rentetarieven die banken hanteren, extreem hoog. Voorkom dat u deze hoge rente verschuldigd wordt en controleer of uw voorlopige aanslag juist is. Is deze te laag, vraag dan een nieuwe voorlopige aanslag aan om de te betalen belastingrente te beperken. Of zorg dat uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2021 zo spoedig mogelijk wordt ingediend bij de Belastingdienst.

Tip:
Vraag ook om een nieuwe voorlopige aanslag als uw voorlopige aanslag te hoog is. De Belastingdienst vergoedt namelijk geen rente over een te hoge aanslag. Hoe eerder u het bedrag dat u teveel hebt betaald op de voorlopige aanslag terug hebt, des te eerder kunt u dat geld weer gebruiken voor andere doeleinden.

Kennismakingsgesprek

Ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen

Wil je een vrijblijvende kennismaking? Dat kan bij jou of bij ons op kantoor. We geven je direct inzicht in hoe onze adviseurs je verder kunnen helpen.