Verhoging percentage belastingrente met ingang van 1 juli 2023

Met ingang van 1 juli 2023 wordt het percentage voor de belastingrente dat verschuldigd is voor diverse belastingen verhoogd van 4% naar 6%.

Dit geldt onder andere voor de inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, erfbelasting, dividendbelasting en overdrachtsbelasting. Voor de vennootschapsbelasting blijft de hoogte van de belastingrente ongemoeid. Echter, daarvoor geldt op dit moment al een percentage van 8%.

 

Businessman,Holds,Wooden,Blocks,With,Percent,And,Up,Or,Down

De belastingrente voor de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting begint te lopen met ingang van de 7e maand na afloop van het betreffende boekjaar. Voor het jaar 2022 begint de rente dus vanaf 1 juli 2023 te lopen. Als uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2022 op dit moment nog niet is opgesteld dan kunt u de belastingrente beperken door het aanvragen van een (aanvullende) voorlopige aanslag. Dan voldoet u alvast de belasting die u naar verwachting nog moet betalen over 2022 en voorkomt u dus dat u de hoge percentages aan belastingrente verschuldigd wordt.

Kennismakingsgesprek

Ontdek hoe wij u verder kunnen helpen

Middels een vrijblijvende kennismaking bij u of bij ons op kantoor krijgt u direct inzicht in hoe onze adviseurs u verder kunnen helpen.