Verhoging percentage belastingrente met ingang van 1 juli 2023

Met ingang van 1 juli 2023 wordt het percentage voor de belastingrente dat verschuldigd is voor diverse belastingen verhoogd van 4% naar 6%.

Dit geldt onder andere voor de inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, erfbelasting, dividendbelasting en overdrachtsbelasting. Voor de vennootschapsbelasting blijft de hoogte van de belastingrente ongemoeid. Echter, daarvoor geldt op dit moment al een percentage van 8%.

 

Businessman,Holds,Wooden,Blocks,With,Percent,And,Up,Or,Down

De belastingrente voor de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting begint te lopen met ingang van de 7e maand na afloop van het betreffende boekjaar. Voor het jaar 2022 begint de rente dus vanaf 1 juli 2023 te lopen. Als jouw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2022 op dit moment nog niet is opgesteld dan kun je de belastingrente beperken door het aanvragen van een (aanvullende) voorlopige aanslag. Dan voldoe je alvast de belasting die je naar verwachting nog moet betalen over 2022 en voorkom je dus dat je de hoge percentages aan belastingrente verschuldigd bent.

Kennismakingsgesprek

Ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen

Wil je een vrijblijvende kennismaking? Dat kan bij jou of bij ons op kantoor. We geven je direct inzicht in hoe onze adviseurs je verder kunnen helpen.