De Wet Arbeidsmarkt in Balans verplichtte werkgevers eerder al om met ingang van 1 januari 2020 een schriftelijk bewijs van het vaste contract van hun werknemers in de loonadministratie te bewaren om de lage WW-premie te mogen toepassen. Anders moet u de hoge WW-premie van 7,94% betalen in plaats van de lage premie van 2,94%.

Tot twee keer toe is hiervoor uitstel verleend. Eerst mocht er tot 1 april 2020 zonder schriftelijk bewijs tóch de lage premie toegepast worden voor werknemers met een vaste aanstelling. En deze coulance is door de corona crisis nogmaals met 3 maanden verlengd tot 1 juli 2020. Deze coulance gold overigens alleen voor werknemers die vóór 1 januari 2020 al in dienst waren. Nieuwe vaste contracten moesten wel meteen in de loonadministratie worden opgenomen om de lage WW-premie te mogen claimen.

Als de werkgever niet vóór 1 juli aan de eis van een schriftelijk bewijs van het vaste contract voldoet, dan moet hij alsnog met terugwerkende kracht naar 1 januari 2020 de hoge WW-premie betalen. Zorg dus dat het zover niet hoeft te komen en zorg voor het einde van deze maand dat u uw loonadministratie op orde heeft.

CategoryAlgemeen
logo-footer