Ondernemers kunnen vanaf 15 maart 2021 subsidie aanvragen bij RVO als ze een volledig elektrische bestelbus aanschaffen of gaan leasen. Het budget voor 2021 bedraagt in totaal € 22 miljoen. Zorg dat u op tijd een aanvraag doet, want als het budget op is, is subsidie in 2021 niet meer mogelijk. De subsidie bedraagt 10% van de nieuwprijs van de bestelbus met een maximum van € 5.000 per bestelbus.

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet de ondernemer aan de volgende voorwaarden voldoen:
• De ondernemer kan de subsidie alleen aanvragen als de koop- of leaseovereenkomst op het moment van de aanvraag nog niet definitief is;
• Op het moment van de subsidieaanvraag mag de bestelauto nog niet te naam zijn gesteld;
• De bestelauto moet volledig emissieloos zijn;
• De koop- of leaseovereenkomst is gesloten na 1 januari 2021;
• De bestelbus moet een minimale actieradius hebben van 100 kilometer;
• Als de energie voor de aandrijving van de bestelauto wordt geleverd door een accupakket mag dit geen lood bevatten;

Verder is bepaald dat bij doorverkoop van de bestelbus binnen drie jaar de subsidie deels moet worden terugbetaald. Dit geldt niet als de bestelbus weer vervangen wordt door een nieuwe elektrische bestelbus. Om de aanvraag bij RVO te kunnen doen heeft u eHerkening niveau 2+ of hoger nodig. Zorg er dus voor dat u deze subsidie niet misloopt door de aanvraag tijdig te doen. Tijdig betekent in dit geval, voor de koop- of leaseovereenkomst is gesloten en de bestelauto te naam gesteld is.

CategoryAlgemeen
logo-footer