Wil je een elektrische auto kopen? Doe dit vóór 2025!

Investeer nu om te profiteren van een lagere bijtelling

Wanneer je geïnteresseerd bent in een elektrische auto, raden wij je aan om deze in 2024 aan te schaffen. Je kunt dan profiteren van een lagere bijtelling. In 2025 en 2026 wordt deze belasting voor elektrische auto’s verhoogd. Lees alles over de bijtelling en ontdek waarom het verstandig is om in 2024 nog in een elektrische auto te investeren. Persoonlijk advies nodig? Onze ervaren adviseurs staan voor je klaar.

Ontwerp zonder titel

Alles over de bijtelling

Sinds 2013 is de hoogte van de bijtelling afhankelijk van de CO2-uitstoot van jouw auto. De bijtelling bij privégebruik van zakelijke elektrische auto’s is daardoor lager. Hier komt in 2025 verandering in. Daarom raden we aan om in 2024 nog te investeren in een nieuwe elektrische auto.

Schaf jouw elektrische auto in 2024 aan

In 2024 is de bijtelling tot een maximale cataloguswaarde van €30.000 nog 16%. Kom je boven deze cataloguswaarde? Dan betaal je het percentage van 22%, wat gelijk staat aan de bijtelling voor brandstofauto’s. Ben je van plan een elektrische auto aan te schaffen die meer kost dan € 30.000? Dan kun je door deze in 2024 aan te schaffen, nog 5 jaar lang profiteren van een lagere bijtelling over maximaal €30.000. Wij raden je daarom aan om in 2024 nog te investeren in een elektrische auto.

Bijtelling vanaf 2025

In het jaar 2025 wordt de bijtelling over een cataloguswaarde tot €30.000 verhoogd naar 17%. Vanaf 2026 wordt een elektrische auto hetzelfde belast als een normale auto. Dit betekent dat de bijtelling 22% over de gehele cataloguswaarde zal zijn. Hier kun je een overzicht van de bijtelling bij privégebruik van 2023 tot 2026 bekijken.

Hoe lang kun je profiteren van lage bijtelling?

De lage bijtelling geldt voor een periode van 60 maanden vanaf de datum van eerste toelating. De aftopping van de cataloguswaarde geldt overigens niet voor auto’s op waterstof of zonnecelauto’s. Deze krijgen voor hun gehele catalogusprijs de korting op de
bijtelling.

Advies nodig?

Wil je meer informatie over het aanschaffen van een elektrische auto in 2024? Onze betrokken adviseurs staan klaar om je te adviseren. We ondersteunen onze klanten op een professionele en toegankelijke manier. Bij SRL Accountants & Belastingadviseurs kun je rekenen op gedegen advies en persoonlijke ondersteuning. Wij helpen je graag verder.

Kennismakingsgesprek

Ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen

Wil je een vrijblijvende kennismaking? Dat kan bij jou of bij ons op kantoor. We geven je direct inzicht in hoe onze adviseurs je verder kunnen helpen.