Ondanks dat we nu midden in de vakantieperiode zitten, is het juist nu zaak om na te denken over diverse fiscale faciliteiten die u kunt toepassen. Er zijn er namelijk een aantal die een deadline kennen van 1 oktober aanstaande. Om die faciliteiten dus te kunnen claimen, is op korte termijn actie vereist. Hierna zullen we de betreffende faciliteiten kort aanstippen. En vervolgens zullen we de komende weken deze faciliteiten en waarom u deze zou kunnen toepassen één voor één uitgebreider de revue laten passeren.

Leg uw voornemen tot geruisloze inbreng met terugwerkende kracht in een B.V. vast
Hiervoor is het noodzakelijk om uiterlijk 1 oktober 2020 een intentieverklaring of intentieovereenkomst (bij een V.O.F.) te laten registreren bij de Belastingdienst zodat u nog met terugwerkende kracht naar 1 januari 2020 de B.V. in kunt.

Vraag de in 2019 in het buitenland betaalde btw terug
De in 2019 in het buitenland betaalde btw op zakelijke uitgaven kunt u tot uiterlijk 1 oktober 2020 terugvragen.

Stel voor 1 oktober een VOF- of maatschapsakte op met terugwerkende kracht naar 1 januari
Uw eenmanszaak kunt u nog tot 1 oktober omzetten naar een vennootschap onder firma (VOF) of maatschap met daarbij terugwerkende kracht naar 1 januari van dit jaar mits u dit tijdig vastlegt.

Leg het voornemen tot uitzakken van uw onderneming in een nieuwe dochter B.V. vast
Wil u (een deel van) uw onderneming onderbrengen in een dochter B.V.? Dan is het noodzakelijk om de intentieverklaring daartoe tijdig te laten registreren bij de Belastingdienst.

Leg vast dat u uw onderneming met terugwerkende kracht naar 1 januari geruisloos wil laten terugkeren vanuit de BV. naar een eenmanszaak
Om nog met terugwerkende kracht naar 1 januari 2020 uw onderneming uit de B.V. om te kunnen zetten naar een eenmanszaak, dient u dit voor oktober aan de Belastingdienst kenbaar te maken.

CategoryAlgemeen
logo-footer